Een goed begin in de ochtend

Vaak als ik eerder opsta (7:00) om tijd voor mezelf te nemen pak ik per ongeluk meteen mijn telefoon (toegeven; ja, ik heb een content verslaving) en verlies ik mijn tijd aan INSTA en mail. Vervolgens heb ik nog maar een paar minuten waarin ik twijfel wat te doen.. yoga? meditatie? dansen? schrijven?
Of mijn lieve jongste zoontje Joas komt al naar beneden voor een knuffel of ik hoor de wekker van mijn lief Alco al afgaan. AARRGG!

Routine

Ik heb daar in Corona-tijd de volgende oplossing voor gevonden. Ik zette mijn wekker nóg eerder en hanteerde een vaste volgorde dus:
– eerste kachel aan en warm water drinken,
– dan 5 min. mediteren en rustig wakker worden,
– dan 10 min. yoga,
– dan schrijven
Dat schrijven kan ik inmiddels ook waar mijn kinderen bij zijn. Ook yoga doe ik steeds vaker waar iedereen bij is. Ze hebben het inmiddels niet meer zo in de gaten. Hooguit doet Joas soms een stukje mee, wat ik ook wel knus vind. Ik moet eerlijk toegeven dat de klad er inmiddels weer aardig in zit en dat merk ik meteen aan mezelf. Stijf! Minder blij met mezelf. Minder dankbaar.

Vanaf morgen
Dus, mijn plan is om deze routine van zelfzorg in de vroege ochtend weer op te pakken. Vanaf morgen. Doe je mee?

p.s. Om rustig in slaap te komen heb ik tegenwoordig een edelsteen in mijn hand in plaatst van een boek. Dit is voor mij een manier om van mijn content verslaving af te komen. Het werkt.