Mijn moeder Coleta en ik gingen in 2016 samen naar New York. Mijn moeder wist het zeker: voor het eerst in de geschiedenis zou er een vrouw gekozen worden als Amerikaanse president. En daar wilden we bij zijn, want die maffe blonde kerel zou sowieso nauwelijks kans maken, toch?
In onze kleine witte hotelkamer met alleen twee bedden en een groot tv-scherm zagen we om 3 uur ‘s nachts dat die schreeuwerige figuur tot president werd gekozen.
Terwijl we de hele week bijna onophoudelijk gekletst hadden, waren we nu ineens doodstil. De volgende morgen regende het en heel New York was stiller dan normaal.

Het feit dat dit soort mannen de kans krijgt de macht te pakken is een teken dat feminisme nog steeds heel hard nodig is, ook als jij het thuis toch prima geregeld hebt met je partner.
(Geloof me, zo sprak ik een paar jaar terug ook tegen mijn moeder: “Mam, feminisme is niet meer nodig want mannen en vrouwen zijn gelijk in Nederland, kijk maar naar mij en Alco“.)

Je uitspreken als feminist doe je niet voor jezelf, je doet het voor ALLE vrouwen. En uiteindelijk ook voor mannen, die hebben ook baat bij gelijkwaardigheid en meer vrouwelijk leiderschap in deze wereld.

Het weekend van 7 en 8 maart zijn er allemaal feestjes, activiteiten en films rondom Internationale Vrouwendag en Women’s March.
Ter voorbereiding ga ik donderdagavond in Utrecht borden beschilderen die we zondag mee kunnen nemen. Klik op deze link als je mee wilt om op deze manier Women’s March voor te bereiden.

Zaterdagavond ga ik naar dit feestje (voor en door vrouwen). In het kader van de kick off van het Mama Cash Feminist Festival. Laat me weten als je mee wilt!

Op zondagochtend is het kiezen:
Om 9:30 (dan slaap ik waarschijnlijk nog) is er een live podcast-opname van Damn Honey in de Tolhuistuin.
Iets later, om 10:30 ga ik naar de documentaire film Woman in Pakhuis de Zwijger; ga je mee?
Zondagmiddag ga ik meteen door naar de Women’s March die start om 12:30 vanaf de Dam; je kunt met mij en vriendin fotograaf Caro meelopen. Je kunt ook via Damn Honey aangeven dat je niet alleen wilt gaan; zij koppelen ook vrouwen aan elkaar.

Feministische groet (ook namens Coleta)!