Als er iets is waar jij je of over uit wilt spreken is het belangrijk dat je zichtbaar bent.
Je kunt je voorstellen dat ik als sprekerscoach niets liever doe dan mijn klanten een podium geven voor hun verhaal en missie. Iets dat overigens vaak niet lukt. Soms lukt het gelukkig wel. Over die keer dat dat lukte gaat dit verhaal. (Als je dan óók nog interesse hebt in feminisme en sekswerk, lees dan zeker door).

Escort Lisa Stevens zou gaan spreken bij een TEDxSalon over het stigma rond sekswerk. Zij is een van de weinige sekswerkers die hier open over spreekt. Ze was al een aantal keer op televisie geweest om te spreken over haar werk maar een TED Talk vond zij toch wel erg spannend. Ik ging haar coachen ter voorbereiding. We klikte meteen, het voelde of ik haar al jaren kende. We stonden in yoga houdingen, we spraken over haar studie psychologie en over feminisme.
Toen ik vervolgens met Lisa aan haar verhaal ging werken voelde ik meteen: dit zouden véél meer mensen moeten horen. Zij spreekt zich heel open en activistisch uit over de wet op sekswerk, over de openheid die nodig is en over hoe sekswerkers écht niet altijd een slachtoffer zijn. Gelukkig is haar talk opgenomen en is het terug te zien. Maar dan nog, dat terugkijken doet natuurlijk niet iedereen. (Behalve jij nu toch?)

Visualiseer een brug naar een volgend onderwerp.


Ik weet niet meer precies wanneer ik de populaire podcast Damn Honey ontdekte maar ik weet nog wel dat ik meteen hooked was. Elke zaterdag luister ik braaf hun HELE afleveringen. Werkelijk alle afleveringen weten mij te raken en te boeien. Van seks, tot LGBTQ+, racisme, politiek en feminisme natuurlijk.
Op een dag (in mei 2019 om precies te zijn) besloot ik de vrouwen van Damn Honey met hun belangrijke missie te gaan steunen. Ik bood ze een gratis sprekerscoaching-sessie aan. Een aanbod waar zijn gretig JA op zeiden. Ze gebruikte deze sessie om hun aflevering over borsten voor te bereiden.  Toen tipte ik al; doen jullie ook een aflevering over sekswerk? Ik heb daar namelijk de meest geweldige spreker voor! Daar hadden zij wel oor naar. Maar..dat zou wel nog even duren.

Ben je er nog? Mooi! Dan komt NU alles samen.


Lisa was een van de vier vrouwen die het aandurfde om het drie maanden traject ‘women on a mission’ aan te gaan. Na deze drie maanden wist zij nóg beter wat haar kernboodschap was, waarom zij doet wat zij doet en waar ze de moed vandaan kan halen om zich uit te spreken.
Dus ja, meer dan ooit was zij klaar voor spreken voor een nog groter publiek.

Hoe geweldig dat, precies een jaar nadat ik de Damn Honey vrouwen ging coachen, de dag dan toch eindelijk daar was:
(What-app berichtje van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen):
6 mei 2020: HALLO! Even een leuke update: morgen nemen we een podcast op met Lisa Stevens. Dankzij JOU.

Halleluja! De voldoening is groot.
Ga dit horen!
En als je dan toch bezig bent, luister dan meteen naar Lisa die op INSTA praat over het feit dat sekswerkers momenteel niet mogen werken en hoe dit te maken heeft met Corona (natuurlijk) maar ook met stigma.

En dan nu over naar JOU.


Heb jij ook een wereld-verbeterende missie? Overweeg dan om deel te nemen aan women on a mission(Start 1 okt.) Deelname aan dit drie maanden traject gaat er voor zorgen dat je steeds zichtbaarder gaat zijn met je missie en dat je vrouwen om je heen gaat verzamelen die jou daarin supporten. Waardoor je een groter bereik hebt en uiteindelijk daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Er zijn namelijk meer vrouwelijke stemmen en leiders nodig in deze wereld. Dat is duidelijk. Laat je tot die tijd inspireren door Lisa en de vrouwen van Damn Honey!

Liefs Sara

p.s. Wat is jouw wereld-verbeterende plan of missie? Laat het me weten met een reply op deze mail.

p.s. 2 Damn honey is dus mijn favoriete feministische podcast over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Opgericht door founding mothers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Zij hebben, naast veel kennis, zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme voor hen betekent.