Nu we, in verband met Corona, fysiek niet meer ‘mogen’ connecten is er de kans om dit online te doen. Even wennen en niet hetzelfde, maar beter dan helemaal geen connectie.

Jij kunt, vanuit jouw huis, van waarde zijn voor anderen. Jouw inspirerende boodschap of helpende gedachten kun jij vandaag nog de wereld in gooien. Ik merk althans dat het mij helpt om positief, creatief en geïnspireerd te blijven.

Story’s op Instagram zijn een prachtige manier om je waarde en inspiratie te delen.  7 tips voor het maken van Story’s op instagram

  1. Hou het kort. Wees on-volledig. In een paar rake zinnen, wat bedoel je eigenlijk? Kom snel tot de kern. Kijk je filmpje terug voordat je het deelt en neem het desnoods twee keer op. Je hoeft niet meteen AL je kennis kwijt. Je kunt elke dag een story maken en steeds een stukje kennis delen. 
  2. Typ het uit – ondertitel wat je zegt- men leest meer dat dat men luistert. Type-fouten zijn je vergeven. Zie tip 7. 
  3. Hou het fris – zorg voor rode wangen- even naar buiten, even wat zuurstof voordat je gaat beginnen. Beetje poeder op je wangen helpt ook. 🙂
  4. Maak het urgent – ik neem het NU op want het komt NU in me op én is van waarde voor mijn volgers. Beslis: Wat is het hoofd-onderwerp van jouw instagram account. Bij mij is het presenteren, maar ik maak ook uitstapjes naar persoonlijke ontwikkeling, zelfliefde en creativiteit. Zolang ik er zelf een rode lijn in zie is het goed. Ga niet eerst een week nadenken. Dan is het moment weer voorbij. 
  5. Zorg voor daglicht op je gezicht, probeer meerdere plekken in je huis uit en kijk welke plek het beste werkt. 
  6. Fuck perfectionisme, daar zit niemand op te wachten en het staat contact met je volgers in de weg. Al heb je drie volgers, ze willen graag contact met jou en jou beter leren kennen. Daar zijn story’s een ‘perfecte’ manier voor. Mensen kunnen je zien praten en bewegen. Ze voelen wel of niet een klik en haken af of aan. Spannend? Zeker, maar begin gewoon!
  7. Vind je het eng om story’s te maken? Weet dat nieuwsgierigheid sterker is dan angst. Gebruik je nieuwsgierigheid en zorg voor interactie met je volgers. Dat kan door het maken van een poll of door vragen te stellen. Reageer daar dan vervolgens op of deel de reacties weer in je story’s. 

 

Tot slot een waarschuwing: Insta is geweldig, maar zéér verslavend. 

Dus zodra er zon is of een mogelijkheid om te dansen/vrijen/eten/mediteren/lezen: uit die telefoon!