Presentatiecoach

PRESENTATIECOACH

1-op-1 coaching

Liever persoonlijke presentatiecoaching, in plaats van een groepstraining?

Neem contact met me op om de mogelijkheden voor 1-op-1 coaching te bespreken.  

1-OP-1 COACHING MET PRESENTATIECOACH SARA

Het is weer zover: je moet een presentatie geven. Of het nu gaat om pitchen, praten voor een groep, workshops geven of jezelf voorstellen: je krijgt het al warm als je eraan denkt. Niet de dag van tevoren, maar de hele wéék ervoor slaap je slecht. En als het eenmaal zover is, klap je dicht. Of je blijft maar ratelen, waardoor de rode draad van je verhaal zoek is.

Of denk je juist: prima! Spreken gaat je goed af, maar je wilt wel graag dat een presentatiecoach met je mee kijkt of je verhaal nog sterker kan. Je krijgt complimenten over hoe je presenteert maar je wilt je speeches naar een hoger niveau tillen.

Herken je je hierin? Dan is 1-op-1 coaching echt iets voor jou.

DE EERSTE STAP IS KIEZEN

Natuurlijk is het eng om meteen voor een groep je verhaal te doen. Daarom is 1-op-1 coaching een goede eerste stap. We gaan heel doelgericht aan de slag. Zo kun je veilig oefenen.

Twee uurtjes vliegen om dus het is de kunst om van tevoren te kiezen waar jij de focus op wilt leggen.

Je kunt er voor kiezen de coaching in te zetten voor het hele non-verbale aspect van presenteren. We gaan dan aan de slag met houding en je leert bijvoorbeeld ontspannen ademen, zodat je presentatie er soepel uitziet. Je durft dan steeds meer plek in te nemen en te bewegen tijdens presentaties,

Of we gebruiken de twee uur coaching om stap voor stap te zoeken naar een passende kernboodschap. Een boodschap die jouw missie ondersteunt en die mensen bij blijft. Deze kernboodschap kun je altijd en overal inzetten bij presentaties.

OP ZOEK NAAR JOUW UNIEKE VERHAAL

Of ga je liever aan de slag met de basis van storytelling? Dan leer ik je een heldere verhaalstructuur. Zonder perfectionisme, moeilijke woorden en ongeloofwaardige succesverhalen.

Ieder mens zit boordevol verhalen. Verhalen over jou als persoon, over je carrière, over wat je hebt meegemaakt. Ze staan voor wie jij bent en wat jij over wilt brengen. Het zijn verhalen waar je altijd uit kunt putten, die iedere presentatie makkelijker maken. Misschien komen ze er bij jou nog niet uit. Voelt het veiliger om ze onzichtbaar te houden, omdat je bang bent dat je er geen goede indruk mee maakt. Of misschien vind je dat ze geen heldere kern bevatten. Of verplaats je de aandacht liever naar een lichtgevend PowerPoint- scherm.

Besef dat je met mooie verhalen zelf het licht bent. Tijdens 1-op-1 coaching gaan we samen op zoek naar jouw unieke verhalen. We gaan met elkaar oefenen met het vertellen van verhalen, zodat jij je na de presentatiecoaching vrij voelt om te vertellen.

Kosten 1-op-1 coachingssessie: Op aanvraag. 

Inclusief ticket voor kampvuurverhalen-avond, jouw veilige oefen-podium,  en een telefonische kennismaking. 

Voor het beste resultaat adviseer ik deze coaching te combineren met een ééndaagse presentatietraining. 

Kies waar je de presentatiecoaching voor wilt inzetten:

  • Jouw non-verbale communicatie tijdens presentaties: adem, ruimte innemen, houding. Of:
  • Zoeken naar een passende kernboodschap die jouw missie ondersteunt. Of:
  • De kunst van het vertellen van verhalen. Of:
  • ….vul maar in.

LAAT JEZELF ZIEN

Hoe heerlijk zou het zijn als je geen last meer hebt van een korset van angst? Hoe fijn zou je je voelen als je niet langer gevangen bent in je perfectionisme? Dat is precies wat we samen bereiken. Na de 1-op-1 coaching met presentatiecoach Sara laat je jezelf zien, neem je je plek met je hele lijf en accepteer je jezelf. Op die manier ben je in staat om vrij, op een duidelijke en aansprekende manier te presenteren.

Zo schreef Sabine na één sessie: “Mijn praatje gisteren ging goed en was heel leuk om te doen. Mensen vonden het ontspannen overkomen. Ik had er ook wat kleine grapjes ingegooid die goed vielen. Helemaal top! Ik sta nu graag op het podium.”

MELD JE AAN VOOR 1-OP-1 COACHING MET PRESENTATIECOACH SARA

Wil je niet meer zenuwachtig voor een groep staan? Spreekt het je aan om op een veilige manier, 1-op-1, ontspannen te leren presenteren? Meld je dan aan voor 1-op-1 coaching met presentatiecoach Sara.  Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

1-op-1 coaching

Leer VOORZICHTIG VRIJ presenteren:

  • 1-op-1
  • stap voor stap
  • veilig oefenen

Na de coaching:

  • heb je een duidelijke KERNBOODSCHAP
  • vertel je een helder verhaal
  • voel je je VRIJ om te spreken
Neem contact op

ANDEREN OVER SARA

Bedankt voor de mooie training. Op deze dag is mijn angst om te presenteren weggelopen J. Ik belandde een groep van wijze, zelfbewuste, moderne vrouwen en zij bleken stuk voor stuk met dezelfde onzekerheid te worstelen als ik. En stuk voor stuk doorbraken zij die onzekerheid. De mooie tools die we aangereikt kregen heb ik allemaal in mijn  gereedschapskistje gestopt. De presentaties die ik gegeven heb, nu al twee, wie had dat gedacht, zijn gebaseerd op de reis van de held. Moeite heb ik met de stilte inlassen, maar door het bewustzijn van het belang, doe ik het toch. Ook het weglaten van heel veel informatie, maakt de presentatie een stuk eenvoudiger. Steeds denk ik na over hoeveel mijn toehoorders zullen onthouden, zoals de oefening met de kernboodschap. En ook beginnen en eindigen met de kernboodschap is fijn. Het vertellen van een pareltje vind ik lastig en heb dit ook nog niet gebruikt. Het oefenen ervan zal ik doen op mijn collega’s en familie zodat het toch gewoon wordt. Dus Sara, hartstikke bedankt voor het wondertje dat jij verricht hebt, het laten weglopen van mijn angst om te presenteren.
Angela Castricum, deelneemster 1 daagse
Sara Bruinsma is een fantastische trainer, met passie voor alles wat ze doet. Ze brengt rust in presenteren, en heeft oog voor iedere deelnemer. Bij Sara kan je zijn wie je bent. Vanuit dat startpunt leert Sara je steviger te staan en jezelf te ontwikkelen. Haar training is een echte aanrader!
Barbara Oud, deelneemster 1 daagse
Sara is een prachtige trainer en presentator. Vol vanuit het hart, en altijd met volledige aanwezigheid, inclusief haar eigen twijfels en onzekerheden. Mede hierdoor, en ook door haar sprankelende aanwezigheid, kun je genieten van haar deskundigheid en professionaliteit. Sara maakt er niet alleen een feestje van, ze zorgt ook dat het echt ergens over gaat. Ze kan luisteren als geen ander, weet feedback haarscherp en toch opbouwend te geven, en heeft zo veel expertise op het gebied van community building en presenteren dat je gegarandeerd waar voor je geld krijgt!
Majlis Schweitzer, presentatietrainer @ Speechen.nl
Sara is de leukste presentatrice die ik ken! Met haar stralende aanwezigheid krijgt ze direct de zaal met zich mee. Moeiteloos creëert ze een gevoel van verbinding en betrokkenheid in de zaal die bijzonder is en het publiek bijblijft. Na afloop van Vrij-Spel wordt er altijd naar haar gevraagd: “Wat is zij goed!” hoor ik dan. Sara heeft hart voor mooie projecten en weet deze feilloos over te brengen. De rust, authenticiteit en humor waarmee ze dit doet is een verademing om naar te kijken. Daarnaast is ze ook nog eens een heel leuk mens! Altijd een plezier om mee te werken en altijd aanvullend in haar visie en ideeën. * Vrij-Spel: try-out podium voor professionele podiumkunstenaars: cabaretiers, theatermakers en singer-songwriters toetsen nieuw materiaal aan het publiek.
Anne-Aafke Sol, artistiek leider @ Vrij-Spel